GIDA ÜRETİM SERTİFİKALARI: Gıda ve Gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretimini yapan firmaların 5179 sayılı kanun gereği ilgili resim mercilerden almaları gerekli olan gayri sıhhi müessese fırsatı, işyeri açma ve çalışma izin belgeleri, gıda sicilli ve üretim izin belgeleri almalarında firmalara rehberlik etmekteyiz.
SANAYİ SİCİL BELGESİ: İşletmelerin sanayici olduğunun bir göstergesi ve sanayiciye verilen devlet destekleri sübvansiyonlarından faydalanması için gerekli olan sanayi sicil belgesinin alınması ve işlemlerin yapılması konularında hizmet vermekteyiz. Bu belge firmanın gider yönünden de bir çok konuda kazanç elde etmesine olanak sağlayacaktır.
BARKOD SİSTEMLERİ: Paketlenmiş ve ağırlığı sabit olan ve ağırlıkları değişken olan ürünlerde; ürün izlenebilirliği, stok kontrolü ve işlem kolaylığı sağlayan barkod sisteminin firmalarda hayata geçirilmesi, başvuru ve tescil işlemlerinin en hızlı şekilde yapılmasıdır. Ayrıca ürün numaralarının sistematik bir şekilde verilerek ürün izlenebilirliği noktasında başarıyı yakalamakta büyük fayda sağlamaktadır.
İŞYERİ AÇMA RUHSATLARI: Yeni düzenleme ve işletmelerin almak zorunda oldukları gayrı sıhhi işletme ruhsatlarının yerine artık kanunen alınması zorunlu olan işyeri açma ruhsatı işlemleri güvenirlik ve dürüstlük ilkesi ile mükemmel derecedeki bir hızla firmalara hizmet sunmaktadır.
YAPI KULLANMA İZNİ: İşletmelerin üretim tesisleri ile ilgili olarak binanın inşaat kısmı ile ilgili olan yapı kullanma izni denilen ve resmi izinlerde firmaların önüne çıkacak olan ve olmazsa olmazlardan bir belgedir. Çünkü işyeri açma ruhsatından , üretim izinlerine kadar tüm resmi işlemlerde mihenk taşı olan bu belge tarafımızdan süratle dikkatli bir şekilde alınmaktadır.
TSE VE TSEK BELGELERİNİN ALINMASI: Şu anki yasal düzenlemeler ile birlikte Türk Gıda Kodeksin de yayımlamış olan tebliğlerin dışında kalan gıda ürünleri ile ilgili olarak yasal zorunluluk halen TSE nin elinde bulunmaktadır. Yani TSE de hazırlanmış olan ürün standartları resmi boyutta esas teşkil etmektedir. Bu nedenle tebliği yayımlanmış gıda maddeleri ile diğer ürünlerde elektronik vs. TSE belgesi alınması zorunludur. Ayrıca işletmelerin bir ürünü üretebileceklerinin en önemli kayıtlarından biri olan ‘ hizmet yeterlik belgesi ‘ de firmalara rehberlik edilerek alınması sağlanmaktadır. Ayrıca firmalara ürettikleri ürünle ilgili olarak ilgili TSE standardı da temin edilerek firma envanteri güçlendirilmektedir.
CE BELGESİ: Avrupa Birliği, Yeni Yaklaşım, Küresel ve Modüler Yaklaşım Direktifleri
Avrupa Birliği, Yeni Yaklaşım, Küresel ve Modüler Yaklaşım Direktifleri Aşağıda AB’ nin Tek Pazar hedefine ulaşmasında önemli rol oynayan ve teknik uyumun temel taşlarından birini oluşturan Yeni Yaklaşım Politikası kapsamından hazırlanan ve yayınlanan Direktiflerin listesi verilmektedir. Bu Politika kapsamından geliştirilen Direktifler (mevzuat) ilk olarak 1987 yılında yayınlanmaya başlamış ve günümüze kadar yaklaşık 20 adedi bulmuştur. Bu Direktiflerin iki temel amacı bulunmaktadır. İlki iç Pazarda malların serbest dolaşımını temin etmek ve ikinci olarak ta ilkini gerçekleştirirken mümkün olan en yüksek seviyede korumayı sağlamaktır. Bu Direktifler ortak noktası ise uyumlaştırılması ve uygulanması zorunlu olan temel gerekler, uygunluk değerlendirme süreçlerinin tanımı ve CE işaretinin kullanımı. AB nin standardizasyon kuruluşları bu mevzuata göre uygunluğu tek yöntem ile ortaya koyacak olan teknik spesifikasyonları hazırlamakla görevlendirilmişlerdir. Aşağıdaki tablolarda CE işareti gerektiren mallar ve bunlar ile ilgili standart, direktifler ve metin adları verilmiş olup ürünleriniz ile ilgili CE işaretlemesi en hızlı ve en kaliteli yöntem ve tekniklerde uzman kadromuz tarafından yapılacaktır.
Designed by Teknoloji Ajansı. Tüm hakları saklıdır. 2022